Miettimättömyys

Sunnuntai 16.7.2017 klo 22:59 - Ulla Ollikkala


Miettimättömyys

Asiakkainani käy paljon ihmisiä, joiden mielen päällä ovat jatkuvasti kehää kiertävät ajatukset. Työstä ja sen tekemisestä, ihmissuhteista  ja vaikka mistä muusta tahansa. Huoliajattelua hyvinkin mielestään mitättömistä asioista, siinä kuin suuristakin huolista. Tai innostunutta ajattelua, innostusta joka kuluttaa samalla tavalla. Mieli vie ihmistä kuin liekassa ja kuluttaa voimia tässä matkassa. 

Asiakkaat toivovat, että löytyisi keino miettimättömyyteen. Onko olemassa yksinkertaista keinoa pysäyttää ajatusten jatkumo? Ei ehkä hetkessä, mutta silloin kun on opetellut hieman keinoja ymmärtää itseään, on mielen rauhoittaminen mahdollista.  


Valitaanko sitten pysähtyminen vai rauhoittava tekeminen? 
Tähän pitää oikeastaan vastata yksilön itse. Persoonasta riippuen, toisille pysähtyminen on luontaista ja joskus taas kehon liike on joillekin helpompi tapa aloittaa ajatusten rauhoittumiseen laskeutumisen harjoittelu. 

Pysähtyessä tehdään tilaa miettimättömyydelle. Miettimättömyys on oikeasti mietiskelyä. ( Rautavaara, T. 1980.) Nurinkurista mutta totta. Mitä sitten tehdään miettimättömyydessä. Silloin pysähdytään ja keskitytään yhteen asiaan. Yksi asia voi olla keskittynyt hengitys, se voi olla lause jota toistetaan.
Esimerkiksi; tässä hetkessä olen aivan rauhassa. Yksinkertaista.

Rauhoittava ja keskittynyt kehon liike, liitettynä hengitykseen on toinen keino löytää pysähdyksissä olemisen taito ja siten mielen ja ajatusten rauhoittuminen. Kehon voi tuntea, koskettaa ja huomata. Kehossa rauhoittumisen tuntemus on koettavissa kokemuksena. Kehon rauhoittaminen on myös tie miettimättömyyteen:)Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini