Oma tunnevalinta on jälleen ratkaiseva!

Perjantai 26.1.2018 klo 10:51


Oma tunnevalinta on jälleen KirjaGratkaiseva!


Eräänä aamuna TV tarjosi samaa ajattelua, kun olen tässä viime päivien aika pohtinut. Näinhän se menee, samat ajatukset liikkuvat yhtäaikaa ja aiheuttavat samoja tunteita. Aihe liittyy tällä kertaa tunteisiin, ja siihen kuinka ne aktivoituvat saamastamme tietotulvasta.

Tarjolla on  runsaasti infoa, niin sähköisessä kuin paperimuodossa. Luemme tarinoita siitä, kuinka joku ihminen on juuri löytänyt itsensä, löytänyt uusia harrastuksia, muuttanut ruokavaliotaan, elää terveellisesti tai on parantunut vakavasta sairaudesta. Saamme näin mielellemme apua ja lohdutusta. Tunteemme tasaantuvat ja liitymme toiveikkuuteen.

Tarjolla on yllättävän paljon videoita treenaamisesta. Näemme kuinka ihmiset treenaavat hikeä pursuten maratonilla ja kuntosaleilla. Näemme kuinka pullukasta tulee voimakas nainen tai mies. Saamme toisiltamme tietoa siitä,  kuinka kehomme on muokattavissa tahtomme alle. Voimme huomata kuinka itsetunto kohoaa, kunnon kohoamisen myötä. Keho siis liikuttaa mieltä. Voimme sitten itse valita kuntoilusta itsellellemme sen sopivan. Sellaisen, josta itse kokee hyvää oloa ja joka tuntuu hyvältä.

Lueme tarinoita, näeme kuvia ja videoita lomamatkoista. Paikoista, joissa emme ole koskaan käyneet, ja emme ehkä tule  käymäänkään. Talvessa katsomme kesää, joka on maapallon toisella puolella. Voimme iloita niiden puolesta, jota ovat siellä jossain ja samalla odottaa omaa kesään täällä talvessa.

Katsomme kuvia lemmikeistä. Niiden kasvusta ja kehityksestä, elämästä ja nukkumisesta pois. 
Voimme, astetta helpommin kuin omistajat, surra ja kohdata menetyksen tunnetta itsessämme. Voimme nähdä ilon ihmisessä ja eläimessä niiden yhdessäolon hetkistä. Voimme yhtyä tähän iloon hyvinkin aidosti.

Myönteistä kaikissa asioissa on se, että voimme tehdä  näin. Valinnat siihen, kuinka eri informaatioon suhtaudumme, voimme tehdä itse. Tunteet johtavat toimintaamme. Niitä voi oppia säätelemään itselleen  myönteisiksi. Niin paljon, kun informaatiota saammekin, siinäkin säätely, suodattaminen, osan pois hengittäminen toimii. Valintamme  voi olla se, että jätämme äärireaktiot, arvostelun, vertailun ja suhtaudumme niillä tunteilla, jotka vievät itseämme eteenpäin. Aika voimaannuttavaa!!

Niin, ja sekin vaihtoehto on olemassa, että suljet kaikki tiedonlähteet ja asetut hetkeksi Hiljaisuuteen.


Kommentit

26.1.2018 20:51  Virve Lindroos

Mahtavaa tekstiä ja pitää paljon hyviä oivalluksia sisällään. Miten vaikeaa onkaan itseni hahmottaa paperille kaikkea stormia, mikä päässä myllää -kiitos

8.2.2018 7:55  Ulla

Näin me mennään!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini