Itseksi tuleminen

Torstai 4.10.2018 klo 0:01 - Ulla


image3.jpg

Itseksi tuleminen

Olemme saaneet kuulla paljon tarinoita siitä, millä tavoilla tullaan itseksi. Työssäni kuulen tätä lausahdusta hyvin usein. Jokin syvempi kaipuu ajaa ihmistä kohti jotain, jota ei edes osaa sanoittaa.

Itseksi tulemiseen kuuluu sellaisia sanoja kuin; hyvinvointi, terveys, lepo, myötätunto, läsnä oleminen, tietoisuus, palautuminenl, rauhallisuus, lupa olla ja monia muita, sinullakin voi olla ihan omasi.

Hieman syvemmän ja rankemman tien siihen kulkevat ihmiset, jotka vasta kriisin, sairastumisen, kuoleman tai jonkin asteen menetyksen kautta havahtuvat siihen, että on tehtävä muutos aiempaan elämäntapaan. Vauhti ja ulkoinen kiilto menettää merkitystään. Nykyisin on löytynyt hieno tapa mennä metsään ja luontoon hakemaan tätä jotain itselleen. Siellä luonto ei arvioi menestyksen mukaan, ulkoisen olemuksen tai statuksen mukaan, vaan ottaa huomaansa ja huoltaa ja hoivaa.

Sitten  on ihmisiä, jota vain oivaltavat helpommin. Eivät astu niin kovin syvälle elämän syövereihin. Eivät uuvu ja sairastu masennukseen tai vastaavasti stressin tuomiin ongelmiin. En tiedä onko se luontainen taito oivaltaa oma tilanteensa, sisäistä viisautta, koulutukseen liittyvää vai persoonasta kiinni. Eivät nämä ihmiset itsekään siihen osaa suoraan vastata.

Löysin yhden blogikirjoituksen itseäsi tulemisen askelista. Kirjoitettu ja jokin aika sitten. Liittyy yllättäen palautumisteemaan.

http://www.eheyttamo.com/palautuminen-itseksi-tulemista/

Näinkin voi ihminen itseään tarkastella ja oivaltaa. Voit asettaa blogissa olevat kysymykset itselle.

Mitä oivallatkaan?

Avainsanat: palautuminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini