Ullan tarinaa

Lauantai 27.10.2018 klo 12:10PalautumiskouluPRO on nimittäjä sille mitä teemme luentojen, ohjausten ja koulutusten parissa. Ohjaamme, luennoimme ja koulutamme  ihmisiä, yhteisöjä ja yrityksiä oivaltamaan itsestään Palautumispiirakan™️ kautta. Se on osoittautunut oivaksi välineeksi palautumisen laajuuden ymmärtämäisessä.

Teemme työtä pitkän kokemuksen ja terveydenhoidon ammatillisen koulutuksen ja kokemuksen pohjalta. Molemmilla on myös vuosikymmenten kokemus yrittäjyydestä. Kerron tarinani, koska se luo perustan työllemme.  Myös  Ninan tarinan  löydät linkin sivuilta
Ulla42E-4A15-AFAA-9C25C1FB1AB6.jpeg

Ullan tarina

Terveydenhoidon alan ammattilainen

Olen valmistunut kuntohoitajksi vuonna 1985. Sen jälkeen olen toiminut kuntoutuksen parissa jossain muodossa koko työelämäni. Lähinnä fysioterapian polikliinisen työn parissa, mutta myös myöhemmin osastotyössä fysioterapian vastaavana. Yksilöllisiä asiakaskohtaamisia ja ohjauksia  pelkästään yksilötasolla olen tehnyt reippaat 40 0000 elämäni aikana. Ryhmiä en laskenut. Ohjaamiani ryhmiä on ollut seuraavia: liikunta-, rentoutus-, mielenterveys-, painonhallinta-, stressi-, uni-, fascia- ja palautumisrymät.
Olen erikoistunut psykofyysiseen fysioterapiaan. Olen käynyt kehoterapian ja myöhemmin ammattikorkeakoulun vuoden mittaisen erikoistumisopinnot aiheeseen liittyen. Tärkeintä on kuitenkin alan vuosien työkokemus. Stressi, uni, uupumus, väsymys ja kipuasiakkaat ohjautuvat asiakastyössä luokseni.

Maa- ja metsätalous

Maalla asuessani, opiskelin nuoruudessani,  maa- ja metsätalouden oppilaitoksessa. Metsä- ja maatilan asuminen ja sen ymmärtäminen vaati näitä taitoja. Olen kokenut maa- ja metsänhoidon opiskelun, sekä käytännön tekemisen yhdeksi antoisammaksi elämänvaiheeksi. Luonto todella hoitaa, antaa ja ottaa. Vuosien yhteys maahan ja metsään on juurtunut minuun.

Keho- ja rentoutusterapia

Opiskelin vasta vanhempana, monimuotokoulutuksessa fysioterapeutiksi ammattikorkeakoulussa Lahdessa. Näiden kuntohoitajan ja fysioterapeutin tutkintojen välissä löysin keho- ja rentoutusterapian lähes kahden vuoden opinnot, ja myöhemmin koulutin aiheen parissa yrittäjänä yli 10 vuotta. Koulutusjakso kesti opiskelijalle noin kaksi vuotta ja aihealueet joihin perehdyttiin olivat: kehotietoisuus, hengitys, mieli, tunteet, tietoisuus, luonto, luovuus, rentoutusmenetelmät  ja kehon hoidon menetelmät.
Opettelin itse vuosia käytäntöä ja opettelin tuntemaan omaa itseäni, ennenkö olin valmis kouluttajan rooliin ja tehtäviin. Vuonna  2008  tein ensimmäiset rentoutusäänitteet kehosta ja tietoisuudesta. Sen ajan tekniikalla jouduin istumaan studiossa tuntikausia tuotteen tekemiseksi.

Akupunktio, CWD-ohjaaja, NLP, kasvatus- ja sosiaalipsykologia

Terveydenhoitoala vaatii jatkuvia lisäopintoja, joten kävin (CWD) depressio-ohjaan koulutuksen, sekä lukuisia tuki- ja liikuntaelinkoulutuksia. Kivun  hoitoon ja rentoutumiseen liittyvänä opiskelin vuonna 1994 akupunktiokoulutukset ja  Aleksandertekniikan perusteet. NLP opintoja kävin niiden varhaisessa vaiheessa, vuotta en edes muista. Opiskelin innokkaana itseni ja tietojeni kehittämistä ja kävin kasvatustieteen- ja sosiaalipsykologian opinnot avoimessa yliopistossa. 

Taideopinnot

Luovat menetelmät ovat kiehtoneet aina, joten opiskelin taidetta siltä pohjalta vuosia, kokemalla, maalaamalla ja koulutuksessa. Vuosien kuluttua kävin omaksi ilokseni  Verdic Art taideopettajaksi. Olen pitänyt aiheesta jonkun koulutuksenkin. 

Psykofyysinen psykoterapia 

Viimeisimpien vuosien opintoja on ollut fasciat, kehon rytmiikka, mielenvalmennusopinnot  ja viimeisin  käynnissä oleva virallisen tahon koulutus on psykofyysinen psykoterapia. Tiedämme, että tulevaisuudessa keho ja mieli lähestyvät toisiaan molemmista suunnista. Ilman erottelua. Tässä joukossa haluan olla vahvasti mukana tällä aluella. Koulutuksesta saan lyhytterapian valmiudet.
Monesti mietin mihin vielä innostus viekään. 
Kommentit

1.12.2019 12:34  Timo Suutala

Päivää
Näin lähihoitajan näkökulmasta oikein mukava kirjoitus.

1.12.2019 13:23  Ulla

Hei!

Kiitos.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini