Lukittuna

Keskiviikko 28.11.2018 klo 18:10 - Ulla


6D6DB5B6-7259-4A9B-B797-9A7E56EE4F89.jpeg

Istuin palaverin jälkeen itsekseni kuohuviinilasillisella  ja silmiini osui kuvan lukko. Ajatukseni liikahtivat lukitun oven taakse, pohtimaan mitä takana mahtaa olla? Tarpeellista ja merkittävää, vai tarpeetonta ja on siellä vain siksi, kun on siellä aina ollut. 


Montako asiaa itse lukitset itseesi?



Meillä kaikilla on asioita, jota ovat kuin lukon takana. Jotkut asiat on hyvä pitääkin lähellä itseään ja vain itsellään , eikä olla ovi selällään kaikkien asioiden suhteen. Näitä voisi olla esimerkiksi oma tila ja rauha. Sen ottaminen itselleen ihan mistä syystä tahansa, sitä sen enempää selvittämättä. 

Sitten on ne asiat, jotka on suljettu pakotetusti kaapin pimeimpään nurkkaan. 
Hyvin usein nämä suljetut asiat ovat ihmissuhteisiin ja vuorovaikutukseen liittyviä. Omat tarpeet suhteissa ei tule esille,  myönnyt toisen tahtoon tai tarpeisiin. Näihin liittyvät myös vuorovaikutuksen käytösmallit, sekä sanomiset ja sanomatta jättämiset. Kasaat jälleen yhden asian lukitun oven taakse. Suojelet tätä kaappiasi kehon reaktiolla, ettei se vain avaudu ja huuda esiin omaa tarvettasi. Mieti sitä, mikä silloin on oma kehon tilasi. Rentoko?

Muutos vapauttaa


Jonakin päivänä, kun olet siihen  valmis, tulee se hetki jolloin avain loksahtaa lukkoon ja ovesta pyrkii ulos asioita, tapahtumia, tunteita ja kokemuksia, joita et enää jaksa pidellä. Tiesitkö, että tämä on hyvin tervehdyttävää ja ennen kaikkea,  itseä palauttavaa. Palaudut itsen äärelle. Hengitys vapautuu luonnolliseen rytmiinsä, syke rauhoittuu, tunteet selkenevät, kehon tila laajentuu ja vapautuu. Mieli lopettaa menneessä ryömimisen ja keskittyy nykyhetkeen.


Kiinostuitko?


Kommentit

29.11.2018 21:09  Virve Lindroos

Todellakin kiinnostuin. Äärimmäisen mielenkiintoinen yhteys oman minän ja lukitun tilan välillä. Tiedostan varsinkin tunnetasolla ja ajatuksiakin tulee turhan usein lukittua pään sisään, vaikka tiedostaa niiden ulospurkamisen tuoman vapauttavan vaikutuksen koko keholle.

29.11.2018 21:57  Ulla

Voimme työstää!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini