Millainen juuri sinä olet?

Torstai 2.5.2019


Persoonallisuustesti.jpeg

Mittarit ja testit, joilla kuvataan persoonaa,  voivat olla monimutkaisia, aikaa vieviä, tieteellisisä ja tutkimukseen perustuvaa.  Siten todella tärkeitä ja tarpeellisia. Tästä voit tehdä halutessasi yhden kattavan persoonallisuustestin:
Tämä seuraava teksti ei ole tieteeseen perustuvaa. Eikä missään nimessä ole tärkeä. Vain vappupäivän  aamun kävelylenkillä saatu oivallus, mitä asia voisi olla yksinkertaisuudessaan. Olemmehan kaiken lisäksi onnellisten persoonien kansa, ihan tutkitusti.YlämäkionnellinenOletko sinä se, jota kutsutaan aikaansaajaksi, suorittajaksi ja puurtajaksi? Omaat periksiantamattomuuden taidon ja suomalainen sisu kuvaa sinua oikein hyvin. 
Voit hyvinkin olla ylämäkionnellinen. Nautit siitä, että matkallasi on ylämäkeä, puserrat sitä sinnikkäästi ylös ja huipulla huomaat nauttivasi tästä matkasta.  Tiedät, että mäen päältä näkee niin kauas. Olet myös parhaimmillasi juuri siinä pusertamisen ja puskemisen kohdassa. Tunnet olevasi elossa joka solullasi.  
Mielesi on vilkas ja mielikuvituksesi on valloillaan. Muutokset ovat sinulle aina mahdollisuuksia, uuteen ylämäkeen. Hiljaa mielessä pelkääkin sitä, että ylämäki loppuu ja tyhjyyden tunne alkaa. Täytät siis elämäsi useilla ylämäillä ja koetat jopa kulkea niitä yhtäaikaa. Tässä kaikessa on paljon hyvää, sen sinä teidät oikein hyvin. Olet saanut paljon aikaan, uudistukset ovat mahdollisuuksia ja tekeminen on lajisi. 

Joskus tai oikeastaan aika usein, katselet  haikeasti alamäki tai tasamaaonnellisuuteen.  Sitä rullaamisen ja tasaisuuden leppoisuutta. Ehkä löydät senkin puolen hienon maailman ja myös siitä tulee osa sinun ylämäkionnellisuutta. Tai ehkä olet sen jo löytänytkin?
Ylämäkionnellinen voisi kuvata itseään punaiseksi, mustaksi, oranssiksi, siniseksi, vihreäksi, valkoiseksi, oikeastaan miksi vaan. Kaikissa väreissä on jotain ylämäkionnellisuuta kuvaavaa.
 

Tunnistatko itsesi?AlamäkionnellinenOletko sinä se, jota kutsutaan pohdiskelijaksi, harkitsijaksi ja hitaaksi? Alamäkionnellinen tarkastelee maailmaa helposti rullaavan etenemisen kautta. Miksi ihmeessä puskea, kun voi päästellä vapaasti rullaten. Suuresti ihmetellen tietysti ylämäkionnellista ja sitä vauhtia. Vapaalla rullaten ei tarvitse miettiä etenemistä, voimaa voi säästää. Mielikuvituksesi voi sitten ollakin salaisen vilkasta. Se, mitä tuleva tuo ei merkitse tässä kohdassa. Mitään suuria tavoitteita ei elämässä tarvita, kunhan eletään. Tässä hetkessä mennään hiljakseen eteenpäin. Eihän kukaan tiedä huomisesta. Eihän?

Alamäkionnellinen katselee kuitenkin joskus haikeasti ylämäkionnellista. Sitä energiaa, kun joskus tuntuisi tarvitsevan itsekin lisää. Varsinkin silloin, kun rullaus loppuu ja tasamaa alkaa. Silloin alamäkionnellinen tarvitsee tuuppausapuja muita onnellisia enemmän. 
Alamäkionnellinen voisi kuvata itseään värillä haalea keltainen. Kaikki pastelli värit käyvät. Elämä mennä jollottaa valossa, joskaan ei kirkkailla räikeillä väreillä, vaan vaaleilla sävyillä.
Tunnistatko itsesi?TasamaaonnellinenTasamaaonnellinen on tyytyväinen, kun kaikki on balanssissa. Kunhan kaikki muutkin ymmärtäisivät olla keikuttamatta tätä elämän venettä. Tasamaaonnellinen kulkee tuttua tietään kohti näkyvää päämäärää, toki se näkyy, kun ei ole ylä-ja alamäkiä. Suuresti ihmettelee jotain pääsyä huipulle, mitä siltä voi enemmän nähdä kuin tasaiselta. Mielikuvitus on sekin tasaisen vakaata. Muuttumaton vakaa kulku  on ehdoton ykkönen. Sillä tavoin voimaa säästyy kohti omia asioita. 
Joskus salaa tasamaaonnellinen kuitenkin haluaisi kokeilla ylämaaonnellisen palavaa intoa ja alamäkionnellisen rentoa rullailua. Tasamaalla kun joutuu koko ajan tarpomaan, apuja ei tule edes alamäestä. 

Tasamaaonnellista voisi kuvata värillä vihreä, onhan se ruohikkoväri. Mielellään sellainen syvä tumman vihreä. Se rauhoittaa oikein mukavasti.Tunnistatko itsesi? 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini