KOULUTTAJAT

Nina pajanti-raudus

Kouluttaja PalautumiskouluPRO
 • Yrittäjä ( vuodesta 2007) hyvinvointi- ja terveysala
 • Psykiatrinen sairaanhoitaja
 • Urheilijoiden psyykkinen valmentaja
 • Henkilökohtainen ohjaaja
 • Rentoutusterapeutti
 • Rentoutusopastaja (SHY)
 • Luonto-ohjaaja
 • MB Life Coach
 • PH®️ Sointukylpy- ja Sointumatkaohjaaja

Pikkutyttönä kulkiessani parin ikäluokan koripalloharjoitukset peräjälkeen, ei tarvinnut vielä huolehtia palautumisesta. Niin, ja näiden jälkeen oli tietenkin vielä voimisteluharjoitukset.

Koripallo, voimistelu ja yleisurheilu kulkivat kanssani lapsuuden ja nuoruuden. Koripallo jäi elämääni aikuisuuteen saakka. Pelasin koripalloa yhteensä 30 vuotta. Tyttöjen maajoukkueen leiritys alkoi 14v. ja siitä seurasi naisten maajoukkue. Piti jo miettiä palautumistakin, vaikka olin niitä urheilijoita, joka teki kaiken mahdollisen ja vähän lisääkin. Harjoittelu tapahtui useimmiten kahdesti päivässä ja oli lähes ympärivuotista. Kilpaurheilu-ura antoi hyvän opin itsetuntemuksesta, itseluottamuksesta, henkisestä ja fyysisestä vahvuudesta, vastoinkäymisistä, joukkueessa toimimisesta, vuorovaikutuksesta, ravinnon merkityksestä, mielen hallinnasta, levosta ja palautumisesta, mestaruuksista ja hopealle jäämisestä. Piti myös sovittaa yhteen kilpaurheilu, perhe ja opiskelut.

Historiaani kuuluu myös erilaisten liikuntaryhmien ohjaaminen nuoresta asti. Jooga tuli elämääni parikymppisenä. Se oli hyvä vastapaino intensiiviselle harjoittelulle kehonhuollon kannalta. Joogaoppini olen saanut nyt jo edesmenneeltä ihanalta tietäjältä ja joogaopelta, Annikilta. Nykyään puhutaan kuinka monta tuntia opetusta joogaopettajakoulutus sisältää, en pysty kertomaan tuntimäärääni. Saamani oppi oli hyvin syvää, keskustelua, pohdintaa ja liikettä. Jooga on kuulunut elämääni yli 30 vuoden ajan.

Työhistoriaani kuuluu pitkä ajanjakso (10v.) peruskoulun yläkoulussa, erityisluokan opettajana.

Oma yritykseni, Palautumis- ja rentoutuskeskus Kehrä on toiminut kohta 14 vuotta. Olen saanut yritykseni puitteissa toteuttaa kaikkea mahdollista palautumiseen liittyvää. Olen ohjannut itse kaikki yritykseni viikkotunnit, ohjannut rentoutus- ja palautumistunnit tilausryhmille, luennoinut, hoitanut yksilöasiakkaita, huolehtinut urheilijoiden psyykkisestä valmennuksesta ja antanut keskusteluapua elämän solmukohdissa. Olen myös pitkään toiminut yhteistyössä Eerikkilän Urheiluopiston kanssa. Yhteistyöhön kuuluvat luennot ja ryhmien ohjaukset.

Kaiken kokemukseni, niin yrityksen ja erehdyksen kautta saadun, kuin opiskelun ja käytännön kautta saadun haluan jakaa teidän kanssanne, jotta palautumisenne olisi vaivattomampaa ja tuloksellista.

Yhteystiedot

puh. 040 835 8169

palautumiskoulupro@gmail.com

Lisää minusta rentoutuskoulukehra.fi

Ulla ollikkala

Kouluttaja PalautumiskouluPRO

 • Psykofyysinen fysioterapeutti
 • Rentoutusterapeutti
 • Kuntohoitaja
 • CWD-ohjaaja ( coping with depression)
 • Vedic Art opettaja ( luova taide)
 • Mind Coach®️ certified trainer-(stressivalmentaja), Mielenmentori
 • Psykofyysisen psykoterapian perusopinnot
 • Akupunktion opinnot
 • Sosiaalipsykologian ja kasvatustieteen opintoja

Olen toiminut kuntoutuksen parissa vuodesta 1985. Kehoterapian opinnot löysin vuonna 1994. Vuosina 2000 - 2010 toimin keho- ja rentoutusterapian kouluttajana reilun 10 vuoden ajan. Kehoterapia keskittyi hengityksen, kehon palautumisen ja rentoutumisen edistämiseen. Sen avulla opiskelija pystyi tiedostamaan lempeästi omaa kehon ja mielen tilaansa ja toteuttaa tarvittavia muutoksia. Kehoterapian varhainen malli eli Reichiläinen terapia, on myös pohja monille muille nykyisille koulutukselle.

Taidetta opiskelin lähinnä itseäni varten. Taiteen ja maalaamisen terapeuttisen vaikutuksen vuoksi päädyin myös Vedic Art opettajakoulutukseen. Yhä edelleen tietoisuus ja taito tästä alueesta on työvälineenäni.

Mielen parissa olen opiskellut CWD- ohjausmallin, jonka avulla mielen vireystiloja voidaan kohdata ajatus-tunne- toiminta menetelmän avulla. Malli löyty myös Käypä-hoidon suosituksista. Mielen kiinnostaessa kävin myös mielenvalmennuksen koulutuksen.

Lisäksi viimeisimpänä opintoinani psykofyysisen psykoterapian koulutus, jossa kehon ja mielen tarpeita kohdataan kunkin yksilöllisen tarpeen mukaisesti.

Työssäni psykofyysisenä fysioterapeuttina (Flexio - keho ja mieli yrityksessä) kohtaan päivittäin ihmisiä, joille kuormitus kehon ja mielen alueella, sekä uni ja kipu ovat huollon kohteena. Yksilöllinen ohjaus on yksi työalueeni, koulutusten ja luentojen lisäksi.

Kotoisin olen Etelä-Pohjanmaalta, Ähtäristä. Kotipaikkani on ollut samoilla sijoillaan liki 500 vuotta ja näin myös omat juureni ovat vahvasti siellä. Nykyisin asun Tampereella. Harrastan tanssia, palautumista ja siirtolapuutarhaelämää.

Yhteystiedot:

puh. 0400 556 800

palautumiskoulupro@gmail.com

Blogissa lisää minusta

lehtihaastatteluja

2019 palautuminen Tehy-lehti

2018 metsän parantava voima Seutu-Sanomat

2018 palautumisen puute Anna-lehti

2018 uni ja palautuminen Mtv.fi

2017 palautumispiirakka Me Naiset -lehti

2014 uniryhmä ja palautuminen Forssan Lehti -lehtiartikkeli

2011 firstbeat ja palautuminen Forssan Lehti -lehtiartikkeli

2009 palaututuminen ja tasapainoinen keho Lehtiartikkeli

2009 palautuminen terveysliikuntaan IS-lehtiartikkeli